Pontypörkölt recept, túróscsuszával tálalva
A dunából (RSD) fogott pontyot a stégen szépen megpucoltam, duna vízzel leöblítettem.
Apróra vágott vöröshagymát és kockára vágott házi szalonnát a bográcsban megpirítottam, adtam hozzá házi pirospaprikát, kertből szedett paradicsomot ls fehérpaprikát, majd kevés vízzel felöntöttem és összerottyantottam.
Eztuán beletettem a friss pontypatkókat és kb 45 percig főztem, hogy a hal íze kifőljön. Ízlés szerint +sóval és +csípőspaprikával.
Nem kevertem, csak a bográcsot forgattam.
Túróscsusza recept:
– a kocka tésztát megfőztem vízben, kevés olajjal és sóval
– a kockázott háziszalonnát üvegesre olvasztottam
– majd a tésztát házi túróval, kevés tejföllel összekevertem, a szalonnát pici zsírral ráöntöttem.
A halpörkölt mellé szedve tálaltam, friss kenyérrel 🙂